Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Четвртак, 23. март 2023. године Представљен роман "Кћери Светог Василија" ауторке Љиљане Хабјановић Ђуровић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У препуној сали Народне библиотеке “Филип Вишњић” представљен је најновији роман Љиљане Хабјановић Ђуровић - “Кћери Светог Василија”.
Ауторка високотиражних и награђиваних седамнаест романа и укупно око педесет објављених дјела изјавила је да је срећна што вечерас гостује у бијељинској библиотеци.
“Радујем се сусрету са читаоцима у Бијељини. Имам изузетно лијепа искуства и наше дружење траје више од двадесет година. Запослени у овој библиотеци увијек се покажу као добри домаћини и организатори књижевних вечери. Радујем се што живимо нормално, што је прошла корона и што могу да контактирам са својим читаоцима”, истакла је Љиљана Хабјановић Ђуровић, нагласивши да је роман “Кћери Светог Василија” сложена и слојевита прича.
 
“Овај роман личи на слагалицу сложену из различитих елемената. Роман захтијева неко дубље и шире препричавање и анализирање. Основне теме романа су грех, покајање и љубав која доводи до сагледавања греха и до потребе за покајањем. Када кажем покајање, онда мислим на право покајање, не на признање да смо погрешили, него на покајање које води ка онтолошком преврату, промени човека и томе да човек постане Божје биће. Роман сам посветила митрополиту Амфилохију. Он је био мој духовни отац. Много ми недостаје. Јавио ми се једне јесење вечери 2016. године из Жиче. Разговарали смо и тада сам му рекла да имам жељу да напишем низ књига о људима и догађајима везаним за Острог и Светог Василија. Митрополит ме замолио да му поближе објасним о чему ћу све да пишем. Он је благословио мој рад, тако да прочитао прве двије књиге “Острошког тримирја”, “Со земљи” и “Љубав, слепа сила”. Сигурна сам да би му се допао и роман “Кћери Светог Василија”.
 
Ауторка романа “Кћери Светог Василија” каже да роман обухвата временски период од стотину и двадесет година, те да је то сага о низу женских ликова, од нероткиње Данице, па до наше савременице, рођене 1980. године. Роман говори о греху прошлих времена, али и о највећим гресима нашег времена, нагласила је Љиљана Хабјановић Ђуровић.
 
Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке “Филип Вишњић” каже да је Љиљана Хабјановић Ђуровић више пута гостовала у бијељинској библиотеци, те да је један од најчитанијих писаца у бијељинској библиотеци, али и у Србији и већем дијелу Европе и свијета.
“Она је већ 25 година најчитанији и најтиражнији српски писац и велико је задовољство угостити таквог аутора у нашој библиотеци”, истакла је Жељана Арсеновић.
(Семберија Инфо)

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх