Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Понедјељак, 16. април 2018. године ЛУТВИД ФЕСТ 2018 - први дан
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Јуче је у ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина почео други Фестивал луткарства и видео-презентације књига ЛУТВИД ФЕСТ 2018.

Циљ овог фестивала јесте и оно што је једна од главних библиотечких дјелатности, а то је популаризација књиге и читања. Често се срећемо са новим технологијама као главном препреком до књиге у класичној форми, па је наш Фестивал управо свједочанство да се може бити у кораку са временом, а истовремено очувати традиционалне вриједности. До књиге ће се у ова четири дана долазити на два начина. Један је апсолутно савремен – видео-презентација књиге (book trailer), а други је реанимација луткарства као једног од најстаријег вида људског умјетничког изражавања.

Фестивал је отворио директор Библиотеке, који је уједно и директор Фестивала, господин Јован Цвјетковић, а прва екипа која је наступила била је екипа ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Бијељине. Они су се баволи књигом Љубивоја Ршумовића „Видовите приче“. Публика је имала прилику да види прво њихову видео-презентацију за ову књигу, чији су аутори сљедећи ученици: Павле Тузланчић, Бранислав Пантелић,  Душан Козомара, Саша Лакић, Теодора Марковић, Ивана Куреп, Елена Илић, Анастасија Станишић и Милица Спасојевић под менторством наставника Данила Петровића.

Луткарску представу, рађену по мотивима књиге „Видовите приче“ извели су ученици: Соња Митровић, Валентина Ракић, Софиа Миливојевић, Марија Његуш, Марко Зекановић, Никола Станишић, Бојан Марић, Огњен Дубравчић, под менторством Влатке Спасојевић.

Учеснике ће оцјењивати стручни жити у саставу: Душан Тузланчић, мр драмских и аудио-визуелних умјетности, Милош Ђурђевић, камерман, Иван Петровић, глумац и Милан Стојановић, психолог.

Дуга екипа која нам се представила на Фестивалу је стигла из Пожеге. Они су једна од екипа у којој партнерски наступају основна школа и библиотека. То је један од квалитета овогодишњег Фестивала јер ЛУТВИД ФЕСТ није ни позоршни ни филмски већ библиотечки фестивал који подстиче популаризацију књиге и читања. Снаге су удружили ученици нижих разреда ОШ „Петар Лековић“ и Народне библиотеке Пожега. Бавили су се књигом „Дар краљеве кћери“ Беатриче Мазини. Видео-презентацију су радили ученици: Андријана Поледица, Милица Матовић, Анђела Јанковић, Мартина Диковић, Гаврило Додић, Богдан Вујовић, Софија Симићевић, Бранко Гачевић под вођством ментора Даниеле Скоковић.

Луткарском представом су се представили ученици: Јана Николић, Нина Ђурић, Ива Радомировић, Милеса Давидовић, Ивона Диковић, Андрија Зарић, Андреј Ђурић, Вук Петаковић под менторством Душице Додић.

Данас у 11 сати наступа ЈУ ОШ „Јован Дучић“ из Бијељине који су читали Игора Коларова и његову књигу „Аги и Ема“, а у 14 сати ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Сувог Поља која се занимала књигом „Даље шапе од ватреног камена“ Џеронима Стилтона.


 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх