Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од 20. јула 2020. године библиотека ради са корисницима од понедјељка до петка од 7:30 - 18:00 часова. Читаоница је отворена сваки радни дан од 10 - 16 часова уз ограничени број корисника, обавезно ношење маске и поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера. Захваљујемо на разумијевању.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Сриједа, 7. новембар 2018. Поетско-музички програм слијепих лица из Српске и Србије
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Слијепи и слабовиди умјетници из Републике Српске и Србије извели су данас у Бијељини поетско-музички програм "С Вишњићем у сјећању", посвећен слијепом српском пјеснику Филипу Вишњићу, по којем је названа културна манифестација у граду са традицијом дугом 25 година.

 Слијепи и слабовиди умјетници из Републике Српске и Србије извели су данас у Бијељини поетско-музички програм "С Вишњићем у сјећању", посвећен слијепом српском пјеснику Филипу Вишњићу, по којем је названа културна манифестација у граду са традицијом дугом 25 година.Предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић рекао је новинарима да се и на овај начин показује да су слијепа лица вриједни чланови друштва који се залажу за демократију, равноправност, слободу и напредак. "Учешће на `Вишњићевим данима` омогућава слијепим лицима да покажу креативност и способности, а Вишњић је наш светионик за будућност", поручио је Сузић. Он је изразио наду да ће већом материјалном подршком власти на свим нивоима и дјеловањем институција културе слијепим лицима бити олакшана приступачност и видљивост у друштву. Према Сузићевим ријечима, Савез слијепих Републике Српске има 22 локалне организације са учлањених 2.000 слијепих и слабовидих лица. Предсједник Савеза слепих Србије Милан Стошић рекао је новинарима да је њихова сарадња са Савезом слијепих Републике Српске континуирана и добра. "Ово заједништво нам даје за право да говоримо о комплетно добрим односима између Србије и Републике Српске, што и јесте интерес нашег народа", поручио је Стошић. Он је рекао да је Филип Вишњић, као повод данашњег окупљања у Народној библиотеци у Бијељини, стална инспирација, посебно за слијепе, а да културна сарадња само потврђује добру сарадњу савеза слијепих Српске и Србије. Према Стошићевим ријечима, Савез слепих Србије окупља 12.000 чланова у 45 организација у свим већим градовима и има доста добру сарадњу са државним институцијама и установама културе. "Савез слепих Србије је креативан у смислу анимирања бројних садржаја, са акцентом на култури, као једном од најбољих начина који утиче на смањење предрасуда о слепима и слабовидима", истакао је Стошић. Поетско-музички програм "С Вишњићем у сјећању" одржан је у Народној библиотеци "Филип Вишњић", а наступило је 15 извођача из Савеза слепих Србије, Центра "Будућност" Дервента и Савеза слијепих Републике Српске. Учесници програма су претходно испред градске Библиотеке положили цвијеће код спомен-бисте Филипа Вишњића. У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини већ трећу годину дјелује Аудио-Брај интернет клуб читаоница за слијепа и слабовида лица, која има више од 300 наслова.

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх