Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од 31. августа 2020. године библиотека ради са корисницима од понедјељка до петка од 7:30 - 19:00 часова. Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 18 часова уз ограничени број корисника, обавезно ношење маске и поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера. Захваљујемо на разумијевању.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Уторак, 15. октобар 2019. године Семинар библиотекара матичног подручја Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Библиотекари и књижничари су на семинару у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, цитирајући нобеловца Иву Андрића, поручили да треба читати да не остане затворен свијет разума и љепоте који се налази у књигама.
Директор Народне библиотеке и музејске збирке у Зворнику Негосава Стјепановић је учесницима семинара под називом "Зашто је потребно читати књиге" и јавности поручила да се све лијепо и значајно налази у књигама, те да је мисија библиотекара да на најљепши начин приближе књигу људима.


"Напредне технологије јесу важне за образовање, али једина релевантна информација налази се у књигама и без обзира на предрасуде да ће технологија оставити књигу у запећку то није тако - људи се све више окрећу књизи", истакла је Стјепановићева.

Стјепановићева је указала на значај стручних библиотекара и рад са најмлађима, како би од најранијег узраста стекли навику да долазе у библиотеку и читају.

"Друштво, држава и свака локална заједница мора да обрати посебну пажњу на библиотеке као институције културе од националног значаја, јер ако имамо образоване грађане имаћемо и квалитетно друштво и предуслов за развој и напредак у сваком смислу", оцијенила је Стјепановићева.Предавач Славица Гостимировић, која је директор Народне библиотеке у Добоју, говорила је о свом истраживању библиотерапије, или лијечења књигом, које се користи у свијету и тек треба да заживи у Републици Српској.

Гостимировићева је рекла новинарима да је ријеч о радионицама у оквиру библиотека, гдје се уз помоћ психотерапеута и библиотекара тематизују одређени проблеми уз настојање да се кроз поистовјећивање са ликовима из литературе јача свијест да су сви проблеми рјешиви.

 

Предавач Петра Рајковић, библиотекарка ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина, истакла је да ова установа посебну пажњу у свом раду усмјерава ка лицима са посебним потребама и лицима са инвалидитетом. У свом излагању са радним називом „Равноправно различити, примјери добре праксе“ истакла је одржавање радионица са слијепим и слабовидим лицима, глувонијемим особама као и прилагођавање приступа овој установи лицима са инвалидитетом. Такође, значајна пажња се посвећује организацији радионица са ученицима са посебним образовним потребама која похађају специјалну наставу и ове активности ће се у бијељинској библиотеци наставити и у наредном периоду, нагласила је Рајковићева.Директор Библиотеке "Филип Вишњић" Јован Цвјетковић рекао је новинарима да су 17. пут домаћини семинара за библиотекаре са овог матичног подручја које обухвата Бијељину, Угљевик, Лопаре, Осмаке, Пелагићево и Доњи Жабар.

Он је навео да 40 учесника из народних, високошколских, средњошколских и библиотека у основним школама има прилику да се упозна о искуствима матичних библиотека на сусједном подручју Добоја и Зворника и да се едукују.

Цвјетковић је навео да је Библиотека недавно увела услугу електронске позајмице књига на дјечијем одјељењу, што ће наредне године бити уведено и на одјељењу за одрасле.

Он је позвао суграђане да се 12. новембра, када се обиљежава Дан библиотеке, учлане у ову установу по знатно нижим цијенама - за одрасле три умјесто 20 КМ, за студенте, средњошколце и пензионере три умјесто 10 КМ, а за основце ће годишња чланарина тог дана коштати једну умјесто пет КМ.

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх