Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktornbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од 20. јула 2020. године библиотека ради са корисницима од понедјељка до петка од 7:30 - 18:00 часова. Читаоница је отворена сваки радни дан од 10 - 16 часова уз ограничени број корисника, обавезно ношење маске и поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера. Захваљујемо на разумијевању.

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Од 20. јула 2020. године библиотека ради са корисницима од понедјељка до петка од 7:30 - 18:00 часова. Читаоница је отворена сваки радни дан од 10 - 16 часова уз ограничени број корисника, обавезно ношење маске и поштовање хигијенско-епидемиолошких мјера. Захваљујемо на разумијевању.
Фебруар 2020
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Мали војник великог рата – Зоран Милекић

 

Биографски роман МАЛИ ВОЈНИК ВЕЛИКОГ РАТА, аутора Зорана Милекића, појављује се у години обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта. Јубилеј великог историјског догађаја аутору је послужио као повод за сећање на заборављену личност Првог светског рата. У питању је Момчило Гаврић, осмогодишњак који је у Првом светском рату добио чин каплара.

Спремајући се да пише свој историјско-биографски роман Зоран Милекић, историчар по занимању, није могао остати на доступним подацима о Гаврићевом животу. Због тога је његовом писању претходио дуготрајан истраживачки посао, преписка са амбасадама, конзулатима, музејима, архивама, Гаврићевим наследницима и свима онима који су га могли навести на неки траг о животу Момчила Гаврића.

Прича о Гаврићу, потресна, емотивна и поучна, није само причао о ратним сирочадима, деци војницима, већ и прича о ратним страхотама и страдању једног народа.

Фазони и форе 2 – Љубивоје Ршумовић

лустровао Александар Стојшић

Шума има борове,
Небо авионе,
А шта деца имају?
Форе и фазоне!


Сазнајте шта значе узречице и низречице, откријте нове справице невероватног проналазача Раше и читајте вицеве својим родитељима да бисте им вратили осмехе на лица.

Ако вам ни урнебесне песмице, па ни откачени огласи не буду довољни да их насмеју, реците им да угасе телевизоре на тренутак и одслушају вести из несвести!

Још једна књига вољеног Ршума која ће вас уз здрав смех довести до здраве памети.

Све о мојој сестри – Ава Деларија

Неке тајне можемо да поверимо само посебним људима...

За Лорел, њена сестра Меј била је сунце око којег се вртео читав њен свет: лепа, савршена, недостижна у сваком погледу. Ноћ у којој је изгубила сестру нешто је о чему Лорел не жели ни са ким да прича. Зато је и отишла у школу у којој је нико не познаје, и у којој неће бити непријатних питања или погледа пуних сажаљења. 

Једино на папиру, она може да без устезања изрази осећања и зато пише писма идолима њене сестре: Курту Кобејну, Ејми Вајнхаус, Хиту Леџеру, Џиму Морисону, Џенис Џоплин, Амелији Ерхарт, Џуди Гарланд. Само њима успева да повери шта значи изгубити део себе, а да нема ни породицу на коју може да се ослони. Само њима може да призна све своје страхове, да им прича о магији упознавања пријатеља због којих се осећа нормално и посебно у исто време, или о оном предивном осећају када ухвати поглед загонетног момка који јој се допада.

Најзад, та писма, попут путовања у дубине сопствене душе, доводе Лорел до истине са којом није имала храбрости да се суочи. Истине која се мора изговорити, јер ће само тако моћи да преболи оно што се догодило и опрости и Меј и себи. И тек када буде видела своју сестру онаквом каква је она заправо била – невероватна и јединствена, али са манама као и сви – моћи ће да пронађе свој пут. Живот је пред њом, са свим својим бескрајним могућностима.

Јер нема лепшег осећања него чути своје срце како куца.

 

 
 На врх