Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
newsletternbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Новембар 2020
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Астраган – Драган Великић

Двоструки добитник Нинове награде

Последњи југословенски роман

„Као неки од Ле Кареових јунака, Великићев Марко Делић гради свој нови идентитет истовремено стварајући сопствену нову прошлост и припремајући се за будућу шпијунску каријеру. Астраган је један од првих романа српске књижевности који је писан из перспективе пораза једног идеолошког обрасца.“ Ненад Шапоња, Поља

„Астраган бисмо могли одредити као породичну сагу (причу о родословљу) и, истовремено, криминалистички роман. Књига је то о тамном огледалу у човеку. Веома је тешко овај роман мозаичке, мрежасте структуре и високо дотеране ’стилистичке нарави’ свести на неки одређени светоназор. Реч је о читком, комуникативном штиву, које одмах успева да овлада пажњом читаоца.“ Драган Јовановић Данилов, Дуга

Бурна времена – Марио Варгас Љоса

Добитник Нобелове награде

Роман о лажи која је променила историју

Да ли је историја била фантастично погрешно представљање стварности?

Мало је рећи да нас је Марио Варгас Љоса својим романом Бурна времена изненадио. Ослањајући се тематски на Јарчеву фешту, у позним стваралачким годинама написао је засигурно један од својих најбољих романа.

Након војног удара који је пуковник Карлос Кастиљо Армас извео 1954. године у Гватемали уз финансијску и логистичку помоћ Сједињених Америчких Држава, продубила се криза у односима Истока и Запада чије се последице по Латинску Америку осећају и данас. На сцену романа ступају три жене: Марта Бореро Ламас (истовремено џелат и трагична жртва политичко-шпијунских афера, осветница и опортуниста), Марија Кристина Виланова (образована жена напредних идеја, саветница и супруга председника Гватемале Хакоба Арбенса) и Одилија Паломо (законита супруга диктатора Кастиља Армаса, жена која се бори за лични интерес). У њиховим судбинама огледаће се судбине свих латиноамеричких народа.

Сицилијанка – Линда Ло Скуро

Упркос проблематичном и скромном детињству, Марија је интелигентна, лепа и одлучна да постигне успех у вишој средњој класи британског друштва и у неком тренутку одлучује да окрене леђа свом пореклу. Међутим, када јој болна прошлост закуца на врата, тонуће све дубље у мрачну породичну прошлост – док не упадне у вртлог опасне освете. 

 
 На врх