Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Март 2021
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Музеј невиности – Орхан Памук

Памук у Музеју невиности отвара најразноврсније теме - од друштвених табуа до неодољиве модерности и слобода које су седамдесетих освајали и млади Истанбулци, од метафоричких музејских вриједности до прегледа збирки најбизарнијих свјетских музеја, од заплета као на филму до приповјести о свијету савремене турске кинематографије.

Ипак, једна се тема издваја, и по њој се овај роман разликује од других Памукових романа - то је љубав.

Истанбул је, пак, као и увјек кад је Памук у питању, незаобилазна велика позорница велике приче.

Улицама истанбулских четврти Нишанташ, Чукурџума,Таксим, Харбија, Бејоглу, често крстари још један јунак ове књиге - аутомобил шевролет из 1965, који својом рутом спаја ексклузивне клубове и мусаве барове, луксузне виле и сиротињске периферијске четврти, биоскопске баште којих данас више нема и мјеста и сцене везане уз турски филм и глумце, пословне четврти и ћумезе старетинара чудака.

Но, овај роман је прије свега књига о везама међу људима, опсесијама, фетишима, емотивној зависности, сакупљању ствари и успомена, сјећању и чежњи. У основи свега стоји фундаментално питање шта је љубав, заправо.

Љубавне приче – Херман Хесе

У овој књизи антологијском и најобимнијем избору љубавних прича Хермана Хесеа, откривамо сасвим ново лице писца који је отворио многе тамне лагуме људске душе, али и открио нова обасјања. Ове приче су управо посљедица таквог путовања, до љубави и назад, путовања које води кроз само средиште душе...

Механе и кафане старог Београда – Видоје Голубовић

Ова књига од заборава чува старе кафане које су обележиле живот Београда. Без научних претензија, уз обиље архивског материјала, кроз мало познате приче о нашој највиталнијој институцији, Механе и кафане ће нас упознати са духом прошлих времена и надалеко чувеним посебностима наше градске културе. Кафане су биле центри јавног живота, слободне мисли и хедонизма. Буквално су биле и концертни подијуми и оперске куће, и циркуси и позоришта, новинске редакције и сале за састанке, а по потреби и народне скупштине, опозиционе трибине, суднице и адвокатске канцеларије. У њима су се ковале завере, рушиле владе, писали закони, прослављали успеси и оплакивали порази. А где су се оне налазиле, од краја средњег века до средине XX века, како су се звале, ко их је посећивао? Да ли још постоје, шта их је заменило?

Механе и кафане старог Београда пружају нам обиље занимљивих одговора на ова питања прерастајући у поуздан водич за кретање кроз време и простор нашег града.

 

 
 На врх