Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Август 2023
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Зао час – Габриел Гарсија Маркес

Зао час је куцнуо за житеље неименованог мјеста на обалама ријеке која их, након раздобља тропских киша са неба, још и по земљи плави, а њима све­једно врућина. Невоља, међутим, није само у тој згуснутој природи која оставља мало простора изван мрзовоље. Мјестом је иначе завладао присилан мир након ко зна више којег грашанског рата, али један мјештанин убија другог јер је, на основу летка који је тајанствено освануо на вратима његове куће, дознао да га жена вара. Леци се послије оваквог прелома стварности убрзо појављују и на већини осталих кућа, а у свима њима сад и стрепња постаје несносна, иако леци не откривају ништа што још одраније није било општепознато...

Соба лептира – Лусинда Рајли

Поузи Монтегју се ближи седамдесетом рођендану. Мада и даље живи у свом лепом породичном дому Адмирал хаусу, у прекрасном сеоском пределу Сафока, где је провела идилично детињство хватајући лептире са вољеним оцем, а касније сама подизала децу, Али сада мора да донесе мучну одлуку. Иако је сентиментално везана за кућу која увелико пропада, а има и изузетан врт који је стварала и неговала двадесет пет година, Поузи је свесна да је дошло време да је прода.

Поузи се бори с лошим пословним потезима свога сина Сема, а изненада се враћа и њен други син Ник после десет година живота у Аустралији. Поврх свега појављује се и Фреди, њена прва љубав, који ју је пре педесет година оставио сломљеног срца. Она нема поверења у Фредијеву обновљену наклоност и не зна да Фреди и Адмирал хаус – крију страшну тајну…

Занимљива историја Срба у 147 прича - Момчило Петровић

Роман о љубави, казни и ноћи која је променила историју Србије.

Август, 1876. У Београду се рађају два дечака у размаку од три дана. Један ће постати краљ, други официр.

У свом новом роману Апис и Александар Ненад Новак Стефановић пише о двојици вршњака који су обележили модерну историју Србије. Захваљујући мноштву нових података о Драгутину Димитријевићу Апису и Александру Обреновићу, ова књига открива колико су њихови животи били дубоко испреплетени и зашто се могу назвати Каином и Авељем српске политике.

Поред двојице протагониста, роман се посебно осврће и на улогу коју су јаке жене имале у овом турбулентном периоду наше историје, као и на њихове прорачунате, искрене или сасвим дивље љубави прожете узаврелим политичким страстима.

Овај узбудљиви роман не само да је поуздани водич кроз сплет војних и дипломатских завера које су довеле до кобне ноћи 29. маја 1903. већ и увелико разбија устаљене представе о епохи Обреновића и преврату који је одредио судбину Србије до данашњих дана.

 

 
 На врх