Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Уторак, 7. новембар 2023. године С Вишњићем у сјећању - сатира у подне
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Савез слијепих и слабовидих лица Републике Српске: У тешким временима смијех служи као лијек
Радује ме то да ми, слијепи људи, који смо везани итекако за Филипа Вишњића, на овакав начин доприносимо оживљавању сјећања и подсјећања на велико Вишњићево дјело, на све оно што је учинио за српски народ, изјавио је Бранко Сузић, предсједник Савеза слијепих и слабовидих лица Републике Српске данас у Бијељини, након што је положио вијенац на споменик Филипу Вишњићу испред Народне библиотеке “Филип Вишњић”.
“Драго ми је да је наше удружење и ове године укључено у програм обиљежавања “ Вишњићевих дана”. Свима нама представља задовољство да Савез слијепих Републике Српске, сада већ традиционално, буде дио програма “Вишњићевих дана” и да пружи свој скроман допирнос обиљежавању ове манифестације. Ми, сљедбеници Филипа Вишњића, треба својим дјелом да крчимо путеве даљег развоја нашег друштва. У суштини, мислим да Савез слијепих Републике Српске чини онолико колико објективно може на обиљежавању Вишњићевог дјела. Развијамо и његујемо сарадњу са СПКиД “Просвјета” Бијељина, са Народном библиотеком “Филип Вишњић” и са Центром за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” у Дервенти.
Ове године у припрему овог програма укључили смо и Удружење књижевника Републике Српске, те смо овај програм назвали “Сатира у подне”, јер су са нама и врсни сатиричари. Жеља нам је да се у овим тешким временима мало и насмијемо”, изјавио је Бранко Сузић.
 
Миладин Берић, предсједник бањалучке Подружнице Удружења књижевника Републике Српске, један од најбољих српских сатиричара, каже да годинама има изузетно добру сарадњу са Удружењем слијепих и слабовидих Републике Српске.
“ Наступамо на свим њиховим значајним манифестацијама. На позив Удружења дошли смо и у Бијељину, на “Вишњићеве дане”, да организујемо једно хумористично - сатирично дружење.
 
 
 
Афоризмима желимо да измамимо осмијех на лицу свима онима који живе с неким хендикепом и да им поправимо расположење. Вријеме је такво да једино смијех, као најбољи лијек, мијења оваква стања. Сатира, у овом времену, је коректив друштва, поготово друштва у којем је култура на маргини. Борка Тадић и Мирослав Мандић, чланови овог удружења, иначе, пјесници и Живко Вујић и моја маленкост, испред Удружења књижевника Републике Српске, желимо да вратимо осмијех на лице овим људима”, каже Миладин Берић.
(Семберија Инфо)
 

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх