Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Сриједа, 8. новембар 2023. године „Најмлађи са Вишњићем“
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У оквиру манифестације „Вишњићеви дани“, која се ове године одржава по 30. пут, данас је у просторијама ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина, организован дођај под назовом „Најмлађи са Вишњићем“. Наиме, најмлађи суграђани који похађају вртиће данас су имали прилику да се упознају са ликом и дјелом Филипа Вишњића.
 
Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“, истакла је да су ове године по први пут у оквиру обиљежавања „Вишњићевих дана“ укључили и најмлађе, како би се упознали са ликом и дјелом Филипа Вишњића, те да су им у томе помогли Градско позориште „Семберија“ Бијељина, СКУД „Семберија“, те Музичка школа „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина.
-Вјерујем да је нашим малишанима било интересантно да виде ношњу коју је Филип носио, а то је класична семберска ношња у коју је наш глумац носио, као и дјевојке из СКУД-а „Семберија“ које су такође биле у народним ношњама.
Такође, са нама је данас била ту и ученица музичке школе, која је свирала гусле и најмлађе упознала са инструментом који је Филип свирао.Драго нам је што су се вртићи одазвали нашем позиву, а најмлађи који су присуствовали на крају су добили и поклоне, пузле на којима се налази лик Филипа Вишњића“, казала је Арсеновићева.
Ненад Благојевић, глумац у Градском позоришту „Семберија“ Бијељина, истакао је да није било лако дочарати Вишњићев лик, јер према његовим ријечима није лако глумити да је неко слијеп.
-За најмлађе смо данас припремили један приказ и укратко им приказали како је Филип Вишњић провео свој живот, а у томе ми је помогла моја колегиница Вања Кртолина која је била наратор, као и Марија, ученица музичке школе која је свирла гусле. Вјерујем да овај приказ много значи дјеци, јер се неке ствари из историје слабо приказују прилагођено њиховом узрасту. Они су наша највјернија публика која увијек изистински прати представе и мислим да им оне остану као један велики печат у животу“, рекао је Благојевић.
Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине, истакао је да је по њему данашњи догађај „Најмлађи са Вишњићем“, по њему најљепши догађај у овиру овогодишњих „Вишњићевих дана“, те се захвалио свих вртићима који су се одазвали позиву.
-Градска управа Града Бијељина сваке године се труди да што више обогати „Вишњићеве дане“, као најважнију културну манифестацију града Бијељина. Ове године смо се посебно потрудили да укључимо и најмлађе, како би се од најранијег доба упознали са националном културом, јер сматрамо да је то пут за упознавање најважнијихвриједности у нашем друштву“, закључио је Остојић.
Семберија инфо

 

 

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх