Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Четвртак, 20. јун 2024. године Представљена књига Владимира Лукића: Од Грмеча до Дејтона и даље
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У Народној библиотеци “Филип Вишњић” представљена je књига Владимира Лукића, бившег предсједника Владе Републике Српске, чији је назив “Од Грмеча до Дејтона и даље”.
Лукић каже да до прије годину и по дана није имао намјеру да било шта пише и објављује, али је ову књигу написао на наговор колега и пријатеља.
“Рекли су ми да треба да напишем неколико занимљивих ствари о Дејтону, што нико други сигурно неће написати. Једне вечери донио сам одлуку и ова књига написана је за два мјесеца. Са ове временске дистанце не видим да бих било шта требало да мијењам или да другачије радим, него што сам радио у то вријеме. Поносан сам што сам сарађивао с неким људима, као што је био и Слободан Милошевић.
 
Сриједа, 19. јун 2024. године Предавање на тему "Улога југословенске војске у отаџбини и одбрани српског народа на територији НДХ"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Данас је у ЈУ Народна библиотека"Филип Вишњић" Бијељина одржано предавање на тему "Улога југословенске војске у отаџбини и одбрани српског народа на територији НДХ".

У улози предавача био је Ненад Гарић, генерал у пензији и Мирко Бабић, магистар историјских наука. Модератор програма био је Јован Цвјетковић.

 
Петак, 14. јун 2024. године Предавање поводом 170 година од рођења Михајла Пупина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У оквиру обиљежавања 170 година од рођења Михајло Пупина Народна библиотека „Филип Вишњић“ , Техничка школа „Михајло Пупин“ и Одбор „Теслијанум“ организовали су данас у Бијељини "Дан сјећања на Михајла Пупина" на којем су о овом српском научнику говорили књижевник, историограф и публициста Радован Калабић, професор физике у пензији Михало Трифковић, те директор Техничке школе Миленко Максимовић као и професори ове школе.
Професор Калабић новинарима је рекао да је Пупин, који није био само научник који је комплетним својим дјелом задужио свјетку науку, него је био велики национални радник, чије се дјеловање може подијелити у неколико области.
"Он је први Србин који је добио Пулицерову награду, а ове године је 100-та годишњица од добијања те награде, коју је добио за књижевно дјело "Од пашњака до научењака"", рекао је Калабић.
Он је додао и да је Пупин био осниваћ српске народне одбране у Америци,једне од најзначајнијих наших институција у свијету која и данас пстоји и ради, био је први почасни конзул Краљевине Срибјеу САД, , између осталог био је и велики недијски борац за истину о Србии у Првом свјетском рату", навео је Калабић.
"Све ово на још већи, бољи и значајнији начин говори о Пупину. , И стога, треба да му се одужујемо",рекао је Калабић.
Директор Техничке школе Миленко Максимовић "Михајло Пупин" рекао је да ова школа од почетка године организује различите манифестације у знак сјећања на великог српског научника .
"На тај начин желимо да нашим ученицима и сугражанима указујемо на значај овог научника који је веома допринио српском роду али учинио многи и за цио свијет", рекако је Максимовић.
Професор физике у пензији Михајло Трифковић рекао је да је Пупин највећи Србин светосавац у историји, послије Светог Саве и владике Николаја Велимировића, и највећи задужбинар и хуманиста српског.
"Михајло Пупин никада није подлегао американизацији, био је Србин у сваком смислу те ријечи, духовно, Србин који радио и живио у САД, а цио свој живот поклонио образовању и доброчинству", рекао је Михајло Трифковић.
О богатом научном раду Михајла Пупина предавање је одржао професор Драган Благојевић.

 

 
Петак, 14. јун 2024. године Представа "Мачак отишао у хајдуке"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Распуст је почео у библиотеци! Најбоље мјесто за осигуран авантуристички распуст! Или хајдучки, како вам драго! За то су се постарали књигољупци ЈУ ОШ "Вук Караџић" из IV-7 приредивши нам мултиумјетнички угођај: одиграном луткарском представом према Бранку Ћопићу "Мачак отишао у хајдуке", хорском опоменом родитељима "Да ли знате шта раде ваша деца", и плесном тачком дуа балерина. Читораспуст пожељела је директорица библиотеке Жељана Арсеновић. У наставку програма играли смо "Књигре без страница", са библиотекарком Јеленом Калајџија, у епизоди "Књига иште распустилиште". Идејни творац догађаја, менторка и редитељка представе, професорица разредне наставе Милојка Бадрић, иницирала је овим и прикупљање средстава "За Сергеја", те се захваљујемо свима на донацимама и лијепо проведеном првом пријеподневу на распусту.
 
Петак, 7. јун 2024. године Посјета ученика ЈУ ОШ "Доситеј Обрадовић" Суво Поље
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Дани отворених врата у библиотеци "Филип Вишњић"
Нашу установу су посјетили ученици 2. разреда ЈУ ОШ "Доситеј Обрадовић" Суво Поље.
Овом приликом су се упознали са радом, начином функционисања, представљена су им одјељења, читаонице и активности библиотеке.
Ово је сјајна прилика да виде и науче како функционише једна установа културе у граду. Прије свега, да развију љубав према књизи и писаној ријечи.

Већина њих је искористила прилику па су позајмили књиге које су им биле интересантне.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Сљедећа стр. > Крај >>

Страна 1 од 21

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх