Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com (међубиблиотечка позајмица)
 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Четвртак, 10. јун 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гости породица Понграшић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Да је најважнија карика до читајућег корисника управо родитељ, потврдила нам је ПисоПородица Понграшић! На дружењу ,,Да читање почне на вријеме" разговарали смо са Аном Ђокић, Алмом Понграшић, Иреном Понграшић и Зораном Понграшићем, о њиховим сјећањима на своје почетке читања/ писања/илустровања, о статусу сликовница, праћењу потреба дјетета пред сликовницом, истраживања и ослушкивања његовог афинититета, оригиналности илустрације и стилског визуелног израза. Разговарали о дивним насловима којима ова породица богати хрватску, али и регионалну дјечју књижевну сцену: „Мала Ноћна Мора" Ирене Понграшић, ,,Ми ниСМО сами" њене сестре Алме, бескрајно њежним насловима (као у бајци) њихове треће сестре Еме ,,Мој се тата смањује", „О змају који је волио цвијеће", ветеранке-писоМаме Ане Ђокић ,,Школице за Тратинчицу", „Страшно страшна прича", ,,Сташко несташко" из новије продукције, али и незаобилазне књиге за Бијељину и ЈУ НБ ,,Филип Вишњић" ,,Зое, дјевојчица са врха солитера" према којој је настала побједничка луткарска представа, трејлер и илустрација на првом ЛУТВИД ФЕСТ-у у издању ЈУ ОШ ,,Кнез Иво од Семберије" чији је комплетан ансамбл лутака и даље дио нашег специјалног фонда. ЧитоПородице чуле су и слатке уредничке муке Зорана Понграшића, такође и аутора низа сликовница, о сажетости текста и двојном дискурсу сликовничарских приповједача и дивно представљање ,,Овце у кутији" фестивала и истоименог признања које је изузетно стимулативно за сликовничарску продукцију њихове земље. Алма Понграшић задала је ЧитоЗадатак, а Ирена дала пар савјета о слободном току читања са најмлађима. СТВАРАЈТЕ СВОЈЕ ПОРОДИЧНО ЧИТАЛАЧКО ИСКУСТВО!

 
Сриједа, 2. јун 2021. године Представљене двије књиге слијепе књижевнице Емилије Матић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини данас су промовисане двије књиге слијепе књижевнице из Београда Емилије Матић “Суза има боју” са аутобиографским причама и збирка пјесама “У плавом обзорју”.

Матићева је рекла новинарима да је вид изгубила у седмој години и да је то тешко прихватила, али је завршила средњу школу и својим радом стекла пензију, а сада се посветила писању поезије и прозе и активна је у Савезу слијепих Србије.

 
Понедјељак, 10. мај 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Урош Петровић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Загонетање креће на вријеме Урошем Петровићем који је јуче уз читопородице подијелио задовољство осмишљавања загонетки као можда најтежег жанра. Такође, говорио је и о истраживањима која су показала чак 30% више напретка у свим животним вјештинама када читање почне на вријеме, а то није када дијете стекне читајуће способности, него још док је у пренаталном добу о чему говори и наш програм. Књига којој смо посветили посебну пажњу, јесте ,,Камиле су дебеле" најфришкија из штампе из Петровићевог опуса, али пјеснички првенац који препоручујемо као одговор на уживање у висококвалитетном читању за све узрасте. Такође, захваљујемо се породици Николић из Сувог Поља која је донирала руже за читоврт који ће формирати читопородице, а инспирисани садњом стабала које Урош Петровић чини годинама уназад. Савјет родитељима да повезују што више различитих активности заједничког именитеља, као и да његују цртање код дјеце као сјајан стимуланс за даље напредовање, била је поздравна порука нашег инспиративног саговорника! СТВАРАЈТЕ СВОЈА ПОРОДИЧНА ЧИТАЛАЧКА ИСКУСТВА!

 
Уторак, 18. мај 2021. године Представљена књига Марије Стевановић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

У Бијељини је, у ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" синоћ уприличена промоција књиге младе звијезде књижевног неба Семберије, Марије Стевановић. Њена књига, "Пут у несазнајно" је збирка поезије и кратких прича.

 
Понедјељак, 10. мај 2021. године ,,Да читање почне на вријеме" гост Добросав Боб Живковић
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Шести сусрет је за нама у секцији „Креативне конзумације кулутре" најмлађим програмом „Да читање почне на вријеме". ЧитоПородице је кроз авантуре колико је важна подршка у испољавању креативности, колико је тешко и како је стварати за дјецу, те зашто је важно читоцртати на вријеме водио Добросав Боб Живковић. Колико разговарање у цртежу и читање ликовног помаже ослобађању пуног природног потенцијала најмлађих неке су од рукаваца у које смо се завукли како бисмо боље разумјели колико је истински важна читовизуелна комуникација са најмлађима. Али и много више, колико је сва литература за дјецу заправо за одрасле! Избор, слобода, немање граница у отварању могућности, машти само су дјелић истински незаборавног разговора са маестралним Бобом! До наредног сусрета СТВАРАЈТЕ ПОРОДИЧНО ЧИТАЛАЧКО ИСКУСТВО!

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Сљедећа стр. > Крај >>

Страна 1 од 18

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх