Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Културна манифестација "Дани дјечије културе"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Културна манифестација „Дани дјечије културе“ у организацији наше установе одржана је и ове године, трећи пут за редом. Сваке године смо богатији културним садржајима, припремљеним углавном за наше драге другаре предшколског и школског узраста. Три дана одличног дружења, различите тематике, била су довољна да наша установа угости неколико стотина учесника. Публика је могла да ужива у рецитацијама, ритмици, представама, радионицама, представљању књига, као и концертима и хорским наступима.

 
Петак, 24. мај 2024. године Посјета ученика ЈУ ОШ "Јован Дучић" Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Да ученицима II разреда основне школе може бити занимљива прича о историји ћирилице доказали су ученици II-1, II-2 и II-3 Основне школе „Јован Дучић“ из Бијељине који су нам са учитељицама Славицом, Татјаном и Горицом данас дошли у посјету. Са великим занимањем су слушали, али и сами активно учествовали у интерактивном предавању о историји настанка ћирилице, поводом Дана словенске писмености и културе. Сазнали су ко су бићи Ћирило и Методије, како је настала и изгледала глагољица. Увјерили су се како је стара ћирилица била компликована за кориштење и која слова је Вук Караџић додао да би саставио најсавршеније писмо на свијету, збор чега смо му заувијек захвални. Само азбука има једно слово за један глас, чиме је Аделунгов принцип „Пиши као што говориш“ једино Вук спровео у дјело. Чули су како се некад учила азбука, а са занимањем су слушали и одломак из књиге „Аврам, Богдан, воду газе“ Владиславе Војновић и пожељели да је сами цијелу прочитају.

 
Петак, 24. мај 2024. године Посјета ученика Друге основне школе из Брчког
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Дани отворених врата у библиотеци "Филип Вишњић"
Нашу установу је посјетило 85 ученика Друге основне школе из Брчког.

Овом приликом су се упознали са радом, начином функционисања, представљена су им одјељења, читаонице и активности библиотеке. Ово је сјајна прилика да виде и науче како функционише једна установа културе у граду. Прије свега, да развију љубав према књизи и писаној ријечи.

 
Сриједа, 22. мај 2024. године Дјечија радионица Чика Јова Змај "Лептирићи"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Са нашим другарима из вртића "Чика Јова Змај" група "Лептирићи" одржали смо радионицу на тему домаћих и дивљих животиња. Питали смо наше другаре које су то домаће, а које дивље животиње? Ко брине о њима, како се хране, које користи имамо од домаћих животиња. Како се дивље животиње боре за опстанак, како лисица обиљежава своју територију, како лови сова, ко пјева од птичица мужјак или женка и разне друге занимљивости подијелили смо са њима. Затим смо спајали животиње са њиховом омиљеном храном. Онда смо имали квиз гдје су наши другари одговарали на питања како се зове чије младунче. Прочитали смо књигу о Мамама и младунцима из цијелог свијета из које смо сазнали гдје живе поједине животиње, како се хране, како се боре за опстанак и гдје одлазе у потрагу за храном и водом. Послије смо бојили цртеже са мотивима домаћих животиња.

 
Поклон књиге дјеци из Глоговца
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

На недавно одржаној Васкршњој туцијади на "Молитвишту Свете Тројице" у Глоговцу учествовали смо тако што смо за све младе учеснике обезбиједили поклон књиге, као и двије књиге за побједнике. Ово је друга година за редом како учествујемо, а надамо се да ће постати традиционално.

 
Страна 3 од 21

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх