Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Дешавања
Четвртак, 15. децембар 2022. године Књижевни клуб "Јован Дучић" Бијељина - вече посвећено преминулим пјесницима
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина одржано је 20. пјесничко вече Књижевног клуба "Јован Дучић" посвећено преминулим члановима удружења.

Предсједница клуба, Радмила Ђокић изјавила је да је први пут овакво вече одржано 2002. године, после смрти Добрашина Бриновића, који је преминуо 4. децембра 2002. године. Од тада се сваког децембра одржава овакво пјесничко вече, које буди лијепе успомене на преминуле пјеснике и колеге.

 
Сриједа, 14. децембар 2022. године Дјечија радионица "Чика Јова Змај"
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Смоквице из Вртића "Чика Јова Змај" су нам данас читали и причали о празницима, жељама за Нову годину и истраживали скривене ликове са лампицом у књизи "Жмурке у шуми".

 
Уторак, 13. децембар 2022. године Семинар библиотекара матичног подручја
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина организовала je семинар за књижничаре и библиотекаре матичног подручја за регију Семберија, Мајевица и један дио Посавине. Жељана Арсеновић, директор ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ истакла је да сваке године раде на усавршавању библиотечких радника, библиотекара и књижничара. „Изузетно је важно да сваке године организујемо стручна усавршавања. Данас ћемо говорити о иновацијама, односно, глобализација у свијету библиотекарства. Сам семинар ће говорити нешто више о нашим каталозима, о раду дјечијих одјељења и о томе на који начин приволити дјецу да долазе у библиотеку и да користе фондове из својих школских библиотека. Важно је да приволимо све људе књизи, не само дјецу“, рекла је Арсеновић.

 
Четвртак, 8. децембар 2022. године Књижевно вече Удружења књижевника Републике Српске - Подружница Бијељина
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У Народној библиотеци "Филип Вишњић" организовано је књижевно вече Удружења књижевника Републике Српске - Подружница Бијељина која тренутно окупља тринаесторо књижевних стваралаца из Бијељине, Лопара, Рогатице и Модриче.
Предсједник бијељинске Подружнице Удружења књижевника Републике Српске, Момчило Копривица изјавио је да је бијељинска Подружница, по броју чланова и квалитету рада друга подружница у Републици Српској, одмах иза бањалуке. Сваке године организујемо прољећне и јесење-зимске сусрете књижевника. То је прилика да посјетиоцима представимо све оно што су наши чланови урадили између два књижевна сусрета. Сваке године повећавамо и подмлађујемо нашу Подружницу. Услов за чланство су три објављене књиге, а уколико тај услов није испуњен, може бити и једна књига за коју је аутор добио одређену награду. Наше кровно удружење у Бањалуци одлучује о избору у чланство. Било је у овој години и објављених књига и награда и пуно књижевних гостовања наших чланова", каже Копривица.
 
Уторак, 6. децембар 2022. године Представљена књига ''Џепови пуни звијезда''
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
У ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина представљена je књига ''Џепови пуни звијезда'', ауторке Снежане Алексић Топаловић. Гости вечери су били уредник издавачке куће АС Оглас из Зворника, Дејан Спасојевић и Рецензент Љиљана Ристановић.

Водитељ књижевне вечери је била Јелена Зекић Косановић, а читањем прича публику је одушевила Марица Батинић Шкоро.

 
Страна 10 од 34

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх