почетна страна
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читаонице у Библиотеци

 

Дечија читаоница


 

Дечија читаоница ради у оквиру одељења за децу и има 20 места. Уз помоћ наших библиотекара и каталога основци могу да добију школску лектиру и велики избор књига за децу као и неке од књига из фонда униката, као и упутства за израду школских тема и других радова.

Општа читаоница

 

Читаоница располаже са 50 места за све кориснике библиотеке (грађане, студенте, ђаке). Приступ овом фонду је затворен - књиге се могу користити само у Библиотеци.. Ту су смештене , енциклопедије из разних области и опште енциклопедије, лексикони, речници, сабрана дела, посебна издања и едиције, историје књижевности, историје уметности, критике, луксузне биографије, библиографије, репродукције, монографије, фонд обавезног примерка, лектира за средњу школу и друга вредна издања.
Корисницима се пружају најразличитије услуге – читања, преписивања, копирања књижног материјала те помоћи у изради семинарских, матурских и других радова. Целокупан фонд овог одељења се може претраживати преко електронског каталога.

Студентска читаоница

 

 

Студентска читаоница Народне библиотеке «Филип Вишњић» Бијељина има 20 места.Богат фонд књижне грађе: стручна литература, приручници, енциклопедије, речници, часописи. На захтјев корисника, а на основу консултовања електронског каталога, библиотекари и информатори донеће вам сваку тражену књигу, или вам понудити одговарајући референтни приручник.

Француска читаоница "Виктор Иго"


 

 

Ова читаоница има 10 мјеста. Располаже богатим фондом књига на страним језицима. У читаоници је смештена литература, пре свега на француском језику али и на другим страним језицима: енглеском, руском, пољском, чешком италијанском и другим језицима.

О Библиотеци | Услуге | Дешавања | Препоручујемо|Издања| Каталози | Контакт